lørdag den 5. april 2014

Let krydret grønsagsgryde



  • 2 mellem store løg, snittes
  • 1/4 blomkål
  • 1/4 broccoli
  • 3 gulerødder
  • ½ spidskål
  • 1 spsk. olie
  • ½ liter bouillon
  • 2 - 4 kviste af en karryplante
  • Salt og peber. 
Snit stok af blomkål og broccoli i tilpas stykker. 
Del "blomstehovederne" af blomkål og broccoli i passende stykker og læg dem til side for sig selv (de skal i gryden til aller sidst).
Snit ligeledes gulerødderne i passende stykker så de passer i størrelse med de stykker du har skåret stokken i.
Spidskålen fint-snittes og lægges ligeledes til side.

Varm olien i en gryde - middelvarme. Svits løgene så de bliver klare. Tilsæt gulerødder og stok. Lad det simre et minuts tid.
Læg karry-kvistene i en papir-te-pose og bind den. 
Tilsæt bouillon og karry-kviste. Bringes i kog - skru ned og lad det simre under låg i ca. 3 minutter.
Tilsæt spidskål, blomkål- og broccolihoveder.
Læg låg på gryden. Skru en anelse op for varmen. Lad det simre 1 - 2 minutter.

Fjern teposen med karrykviste og retten er klar til servering.

Karryplanten giver IKKE smag som karry, men der i mod en let parfumeret smag.

Bon appetit  ;o)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar